3 SEBAB KENAPA JUAL AIR SOYA DI TEPI JALAN PALING UNTUNG?

3 SEBAB KENAPA JUAL AIR SOYA DI TEPI JALAN PALING UNTUNG?

3- sebab- jual- air- soya

Sedap bukan main lagi bila kita dapat minum air soya yang fresh dan terbaik dari ladang, kan? Sekali sedut pun boleh habis kalau dah suka sangat minum air soya sama ada sejuk atau panas.Nikmat!

Sebab itu kita lihat ramai peniaga yang jual air soya di tepi jalan. Dah kita juga yang suka membeli maka peniaga air soya laaagiiii suka jual kat kita.Tak apa lah kan…kita semua mesti sokong peniaga jalanan.

Untung sangat ke jual air soya ni?

Mari kita lihat 3 sebab kenapa Jual Air Soya tepi jalan pun mampu untung berganda.

#1 Modal Kacang Soya Yang Rendah

1 kg kacang soya ketika ini dijual RM4-5.Ikut harga pasaran di tempat anda.Untuk lebih murah,beli di pasar borong.

Dengan 1 kg kacang soya tersebut anda boleh dapat air soya 1 balang saiz sederhana apabila dicampurkan dengan ais batu. Ini pun dah memang sangat balik modal dan raih untung jika habis licin 1 balang!

Berbanding dengan air balang yang lain, majoritinya perlu modal yang agak tinggi. Kos buah-buahan memang mahal.

#2 Digemari Semua Peringkat Masyarakat

Tua,muda miskin dan kaya suka minum air soya.Duduk di kampung atau kota metropolitan memang tipulah kalau tak pernah minum air soya jalanan ini. Yang alergik dengan susu kacang soya tu kita letak tepi dulu.

Atau anda rasa orang ‘Have-Have’ cuma pandai minum kopi Starbuck dan Teh Bobba jer?

So bila peminat air soya ni ramai,jualan air soya akan terus steady dan mantap. Melayu,Cina,india,Melanau dan apa saja bangsa di bumi bertuah Malaysia ini adalah penggemar air soya.

Baca juga artikel di bawah:

#3. Air Soya Air Yang Evergreen

Lama dah kot kewujudan air soya di bumi Malaysia ni.

Sekarang trend air balang ada musim. Sedang hot di pasaran adalah air teh ais.Rewind masa ke belakang sikit adalah musim air jagung menjadi glamer.Undur lagi masa,kita akan ingat pernah muncul ais kopi,ice blended.

Semua air tu akan datang dan pergi.Kitaran kegemilangan air balang tu dalam 2-3 tahun, kemudian lenyap macam tu saja. Sama ada ditelan arus masa atau mungkin sewaktu Thanos snap jari, beliau ‘ter’ snap tanpa sengaja air bermusim ni?

Tapi air soya tetap ada dan tidak terjejas. Setia menanti pelanggan di tepi jalan.Tak ada musim. Ia Kekal relevan sepanjang zaman.Evergreen dari zaman Pop Yeh-Yeh hingga generasi sekarang yang minat main Tik Tok.

Jadi jika anda berhajat mahu berniaga tetapi inginkan bisnes yang tak gunakan banyak modal,tapi untung berganda boleh cuba berniaga air soya.

Tapi pastikan air soya yang anda jual itu sedap dan layak dijual. Barulah air soya anda akan sold out dengan pantas. Jangan asal boleh saja. Kalau air soya anda tersebut tak sedap,lebih baik tak usah jual lagi. Belajar buat air soya tu sampai pandai dulu, boleh?

Biar bertatih-tatih dahulu sebelum berlari…

Untuk dapatkan resipi air soya yang bestseller dan powerful klik link di bawah.

https://bit.ly/2CyNkbT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *